ΞHPOI KAPΠOI ΠANTA ΦPEΣKOI

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Φτιαξτε Τουρτες




Αποτέλεσμα εικόνας για TOYRTA SOKOLATA
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ




ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ



Υλικά δημιουργίας

4 αυγά

100γρ ζάχαρη

50γρ σκόνη αμυγδάλου

50γρ σκόνη φουντουκιού
50γρ αλεύρι
50γρ αμύγδαλο φιλέ
Για τη γέμιση
100γρ κουβερτούρα
2 κουταλιές βούτυρο
300γρ κρέμα γάλακτος

Καλλιτεχνική διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και φουντουκιού και τα προσθέτουμε στα αυγά.  Ρίχνουμε το μίγμα σε δυο μικρές βουτυρωμένες φόρμες και ψήνουμε τα παντεσπάνια για 15-20λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στις φόρμες πριν τα βγάλουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τα ενώνουμε και τα αφήνουμε να σφίξουν. Στρώνουμε στο ένα παντεσπάνι τη μισή κρέμα και βάζουμε από πάνω το άλλο. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

_______________________________________________________________________
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ




Υλικά Δημιουργίας
Για τη βάση
250γρ μπισκότα digestive
2 κουταλιές βούτυρο
½ φλτζ αμύγδαλόψιχα
Για τη γέμιση
500γρ τυρί μασκαρπόνε
1 1,5 κούπες κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη
300γρ λευκή σοκολάτα γάλακτος
3 ώριμες μπανάνες
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
Για την επικάλυψη
2 μπανάνες
Φλούδες σοκολάτας
Καλλιτεχνική Διαδικασία
Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και την αμυγδαλόψιχα.
Απλώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι και ψήνουμε τη βάση στους 200ο Κελσίου για 5 -8 λεπτά.
Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά, να γίνει σαν γιαούρτι.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε στο μασκαρπόνε την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα, το χυμό και τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε την γέμιση πάνω στη βάση και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για 3 τουλάχιστον ώρες.
Γαρνίρουμε την επιφάνεια με ροδέλες μπανάνας και φλούδες σοκολάτας.

_______________________________________________________________________



ΛΕΥΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά Δημιουργίας

Για τη βάση

3 αυγά
1φλτζ ζάχαρη
1φλτζ αλεύρι
50γρ λευκή κουβερτούρα
1/2φλτζ αμύγδαλο αλεσμένο
Για την κρέμα
350γρ λευκή κουβερτούρα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
250γρ τυρί τύπου φιλαδέλφεια
1/2φλτζ ζάχαρη άχνη

Καλλιτεχνική Διαδικασία
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την κουβερτούρα λιωμένη και το αμύγδαλο.
Σε μια στρογγυλή φόρμα στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180ο Κελσίου για 20-30 λεπτά.
Για τη γέμιση χτυπάμε το τυρί με την άχνη μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και λιώνουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και αφήνουμε την τούρτα για 3 ώρες στο ψυγείο για να κρυώσει.
Γαρνίρουμε με φλούδες λευκής κουβερτούρας.
_________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: